Jag är ny ledamot i Huddinges Socialdemokraternas styrelse

På årsmötet den 28 mars 2015 blev jag invald i Huddinges Socialdemokraternas styrelse.
Ett spännande uppdrag, att vara med och utveckla organisationen.
Några frågor jag kan tänka mig engagera mig i är bl.a. medlemsvård, motions behandlingssätt, digital kommunikationen och inte minst införande av ett organ i partiet som jobbar ännu tydligare med klimat frågorna.
Energin finns där, idéer saknar jag inte och det bästa är att jag kommer få jobba med en gäng underbara partivänner i ledning av Louise Callenberg .

De borgerliga sviker Huddingebor

I kvällens Natur- och byggnadsnämnden i Huddinge debatterade vi en remiss – badplatsprogram.

Vi S+MP+V tyckte att programmet var bra men inte helt, så vi hade ett förslag till beslut som tillägg som de borgerliga + SD röstade emot.
I förslaget hade vi två punkter till beslut:
– att ett av baden i den östra kommundelen, Badudden eller Sjöängsbadet, uppgraderas till kommunbad.
– att lokalisering av ett närbad vid Långsjön (Segeltorp) utreds.

Jag tror inte att de borgerliga var emot och det känns som att det var viktigare för de att rösta emot oss än Huddinges bästa – trist

Så nu vet ni alla hur det ser ut i politiken och ni få gärna sprida information till Skogås, Trångsund och Segeltorp medborgare.

#huddinge

Forum för Tunnelbana

Det var väldigt intressant att vara med på ”Forum för Tunnelbana”. Idag handlade det om nästa steg för Stockholms utbyggnad av kollektivtrafiken inriktat på tunnelbanan. Deltagare var från KTH, MTR, byggbolag, Seko, Riksdagen, Handelskammaren, konsultföretag, Länsstyrelsen, Sverigeförhandlingen, många kommuner, media och Köpenhamns Metro.

Några punkter uppmärksammade jag lite extra.
*  Jonas Eliasson, professor i transportsystem på KTH berättade att försköningen visar att tunnelbana är det mest kostnadseffektiv trafikslag i Stockholm.
* Köpenhamn bygger tunnelbana innan bostäder så folk som flytta ditt inte ska behöva vänja sig med bil och sedan gå över till tunnelbana.
* Kan man använda marknads ökning på mark kring tunnelbana för att finansiera en del av utbyggnad?
* I MTR 2070 vision finns Segeltorp tunnelbana station. Hoppas att vi inte behöva vänta 55 år. Samma gula linje i förslaget går via Vistaberg till Huddinge.
* I Skanska 2070 vision finns koppling mellan Flemingsberg och Haninge, Det gillar jag.
* I långa loppet är det troligen billigare med tunnelbana i tunnlar än övermark. Underhållet blir billigare, antal störningar färre och marken ovan kan användas.
* I Köpenhamns bygger de en ring linje. Det tycker jag är bra för att när det blir stop av någon anledning så kan man åka åt andra hållet.

Rädslan besegrade i den Israeliska valet

Igår gick Israel till val. Vi kunde se en kampanj mellan två statsministerkandidater.
På ena sida Benjamin Netanyahu (Likud) som varnade gång på gång för hotet från Iran,
Hamas, Hizbollah. Och för att en tvåstatslösning som skulle leda till att IS kommer närmare. Han varnade för att Västbaken blir som Gaza med beskjutning av raketer mot Israel.
På den andra sidan fanns den Sionistiska blocket med Isaac Herzog som ledare med Tzipi Livni som ev skulle rotera med honom om posten som statsminister.
Den Sionistiska blocket gick till val på en kurs ändring i de inrikespolitiska frågorna.
De attackerade Netanyahu för att lägger så mycket pengar på bosättningar medan levnadskostnad i Israel har gjort det omöjligt för familjer att köpa en lägenhet, sjukvården
som håller på att rasera och den stigande fattigdomen. De lovade stopp för fortast bygge av
bosättningar och återgå till fredsförhandlingar med palestinierna. De attackerade Netanyahu för utrikespolitik där han försämrade relationer med USA och gav flera länder en anledning att erkänna Palestina.
Netanyahu segrade  i den hårda kampen och kan bygga en ännu mer höger regering än den föra och som kan leda till isolering av Israel.
Det visade sig som förut att rädslan i Israel är starkare är allt annat.
Sverige måste jobba för en starkare mitt-vänster i Israel om freden ska vara möjligt.
Den moraliska stödet kan inte bara gå till Palestina den moraliska stödet måste vara balanserat.

SL attackerar sjukdomen inte symptomen

Inte alla förstår zonsystemet och Accesskortet.
Att åter införa enhetstaxa skulle generera mera pengar för SL än de hårdhandskarna.

Från dagens ABC 150304: Nu inför SL tuffare kontroller mot fuskåkning. Biljettkontrollerna utökas på kvällar och nätter.
– Fusk- och tjuvåkare kostar ju oss alla 250 miljoner kronor om året. Dessutom innebär det irritation och otrygghet för betalande, hederliga resenärer. Det är dags att ta i med hårdhandskarna, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

Jag tycker att det är som i många andra frågor fel att lägga resurser på att behandla problemet istället för att lägga resurser på att jobba med orsakerna till problemet.

Att det finns så många som ”fuskar” beror det på flera orsaker.
Att komma åt de som ”plankar” är svårt oavsett vad man gör men många ”fuskar” omedvetet. Inte all förstår zon systemet och Access-kortet.
Att åter införa enhetstaxa skulle generera mera pengar för SL än de hårdhandskarna tror jag.