En chansning som inte gick hem

Just nu pågår Sverigeförhandlingen.
Huddinge visade en vilja att vara med och lämna in en ansökan med önskan om att förhandla om tre projekt.
1) Stopp för höghastighetståget i Flemingsberg.
2) Spårväg syd.
3) Förlängd tunnelbanan från Fruängen till Kungens Kurva.
(S) har även förslagit  en fyrade projekt – Bus Rapid Transit (BRT) mellan Haninge – Huddinge – Förbifart Stockholm och vidare norrut. Ett förslag som röstades ner.   

I första budet som presenterades nyligen så försvann projekt  nr 3 och projekt  nr 1 är mycket oviss.
Förhandling fortsätter om Spårväg Syd.

På kommunfullmäktige 30 sep som behandlade  just denna ansökan tog jag upp risken med att precisera t-banans sträcka. Nu blev min oro sanningen.  Jag tyckte att Huddinge borde ansöka om en tunnelbana till Kungens Kurva och låta utredarna utredda de olika alternativ:
1) Fruängen-Kungens Kurva
2) Sätra-Kungens Kurva eller
eller en annan sträckning som t.ex Skärholmen – Kungens Kurva.
Men eftersom  Huddinge valde precisera alternative nr 1 som nu inte finns med så blir det  troligen inte en utredning om de andra alternativ på många år framåt. Synd eftersom Kungens Kurvas trafik situation  är en av Huddinges  värsta miljö bovar.

 

0:05 / 4:16

Dödläge i Israel är inte bra för någon

Både Israels regeringen och Palestinas ledning är ansvariga för dödläget.

I en väldigt bra skrivet artikel i Aftonbladet skriver Karin Pettersson om den väldigt höger regeringen i Israel som gör inte så mycket för att åter uppta fredens väg och sätta igång och förhandla.
Ja Jag är en riktig Israel vän och därför vågar jag kritisera den Israeliska regeringen som jag tycker inte gör tillräckligt

Samtidigt ligger mycket av ansvaret av de pågående attackerna på Israeler i  Abbas  händer. Istället för att kritisera attackerna så ger han dessa terrorister sin stöd.
I förrgår blev en kvinnlig polis dödat av en terrorist  med kniv, samtidigt har Abbas bjudit in till sig 11 familjer vars deras anhöriga dödades när de genomförde attacker på Israel. Abbas vill tacka de för deras anhörigas hjälte insatser, många av de var bara barn. Abbas träffa teroristernas familjer

Därför tycker jag att om Margot Wallström väljer att kritisera Israel så ska hon göra detta men samtidigt behöver hon vara lika öppet med att kritisera Palestinierna och Abbas.

Det bästa tycker jag är ändå är att hjälpa de krafterna som arbetar aktiv för en tvåstatslösning som t.ex. Labor och deras partisekreterare Hilik Bar som leder arbetet för tvåstatslösning.

Se denna Youtube klipp och då kommer du förstå vad jag menar:
MK Hilik Bar KILLIN’ IT! On Netanyahu and peace