Asylsökande i Stockholm

I dagens aftonbladet hittade jag en sammanfattning av statistik över asylsökande i Sverige som jag tyckte var väldigt bra.
Så jag använde mig av det för att få information om Stockholm och funderade över frågan –  Spelar det någon roll vem som styr?
Jag lekte med tanken på en fördelning av asylsökande baserat på antal som bor i kommunen som ska vara baserat på antal som bor där. Självklart måste andra parameter ingå i en sådan fördelning men för nu valde jag att nöja mig med antal invånare i kommunerna av den totalen i Sverige.

Ja, bilden är tydligt. Två rödgröna kommuner i toppen. Södertälje och Botkyrka följd av 5 kommuner med blandat styre. Längre ner? Ja, där hittade jag 10 kommuner med en borgerligt styre. Värsta är trion Ekerö, Danderyd och sist Värmdö.
Nöjd ändå att min hemkommun Huddinge hamnar så högt upp.

Statistik asylsökande i Stockholm
Statistik asylsökande i Stockholm

Kommentera